20 martie 2011

JUST A STORY

Cu foarte mult timp în urmă, înainte ca lumea să fi fost creată, virtuţile şi viciile se plictiseau.
Într-o bună zi, toate viciile şi virtuţile s-au reunit şi au constatat că se plictiseau tot mai tare,ceea ce era de neconceput. 
Deodată, Ingeniozitatea a avut ideea să se joace de-a v-aţi ascunselea.
Cu toatele au admis că era o idee excelentă şi pe dată Nebunia strigă:
"Eu vreau să număr, eu vreau să stau la numărat!" 
Şi, după cum nimeni nu era destul de nebun ca să contrazică Nebunia, celelalte vicii şi virtuţi au fost de acord. Nebunia, acum rezemată cu faţa la trunchiul unui arbore, a început să numere: "1, 2, 3,..."
În timp ce Nebunia număra, celelalte vicii şi virtuţi au alergat ca să se ascundă.  
Tandreţea - pe cornul Lunii; Trădarea într-o grămadă de gunoaie; Duioşia s-a pitit printre nouri, iar Pasiunea în mijlocul pământului. Minciuna spunea că se va ascunde sub o piatră, dar s-a ascuns pe fundul unui lac. Avariţia s-a băgat într-un sac. 
Şi Nebunia continua să numere: "70, 71, 72,.."
Acum, toate virtuţile şi viciile erau deja ascunse, cu excepţia Iubirii. Nehotărâtă, Iubirea nu reuşea să se decidă unde anume să se ascundă. De altfel, nu era de mirare, pentru că ştim cu toţii cât de greu ne ascundem Iubirea
Nebunia: "98, 99!
Chiar atunci, pe când Nebunia urma să numere 100, Iubirea s-a ascuns într-o tufă de trandafiri. 
Nebunia: "100! Am pornit la căutat!"
Lenea a fost primul viciu descoperit pentru că nu avea nici măcar puterea să se ascundă. Apoi, Nebunia a reperat Tandreţea, ascunsă pe cornul Lunii şi Pasiunea din centrul pământului. Una câte una, toate viciile şi virtuţile au fost descoperite, cu excepţia Iubirii
Nebunia era disperată. Atunci, Invidia îi şopti Nebuniei"Ţi-a mai rămas Iubirea pe care o vei găsi în tufa aceea de trandafiri."
Atunci, Nebunia înşfăcă o furcă şi împunse cu sălbăticie tufa de trandafiri până când un strigăt disperat sfâşie aerul. Iubirea ieşi cu mîinile acoperindu-i faţa. Printre degete curgea sânge. În furia ei, Nebunia îi înţepase ochii Iubirii.
"Ce-am făcut? Ce-am făcut?" striga disperată Nebunia"Te-am orbit! Cum pot să-mi repar greşeala?"
Şi Iubirea îi răspunse: "Nu-mi mai poţi da ochii înapoi. Dar, dacă doreşti să faci ceva pentru mine, poţi să-mi fii ghid."
Şi, de atunci, Iubirea este oarbă şi este mereu însoţită de Nebunie.
 

3 comentarii: