12 martie 2011

GLOBALIZAREA


Pornind de la prea celebrele expresii „Toţi bărbaţii sunt nişte porci... pentru că îşi înşeală iubitele/soţiile!” şi „Toate femeile sunt curve sau ciufute... pentru că te înşeală cu cel mai bun prieten, sau dacă nu te înşeală, nu-s mulţumite de tine, orice ai face pentru ele!”, m-au făcut să mă gândesc la faptul că s-a creat un soi de globalizare...
Fiecare persoană care a avut vreo experienţă eşuată în amor este gata să eticheteze aproape instantaneu rasa de sex opus ca fiind de cacao, de cea ma joasă speţă. De ce sunt aşa de virulent? Pentru că am fost introdus în grămada ordonată a bărbaţilor care înşeală, care încearcă să umble cu două deodată... am fost etichetat de o persoană care nu mă cunoaşte câtuşi de puţin. Este aşa greu de crezut că mai există persoane fidele?
Ajung să mă întreb... dacă tu, duduie, ai părerea asta, cum ai vrea să îţi deschizi sufletul făţă de un alt bărbat dacă din primul moment întrezăreşti posibilitatea ca el să aibă o alta? Sau, convingându-te, în cele din urmă, că e „solo” şi poate nu-ţi va putea răspunde la apel sau mesaj, ce vei face? Vei fugi cu gândul că e cu o alta? Îţi vei frânge mâinile de disperare? Cum vei reuşi să clădeşti o relaţie pe neîncredere?
Şi, pentru a nu fi etichetat ca fiind misogin, voi da un exemplu şi despre un „frate” de-al meu... necăjit că l-a lăsat muierea cu buza umflată. Din momentul acela, toate femeile au devenit pentru el curve, vaci, împuţite şi mai ştiu eu cum... (excepţie făcând surorile şi mama, bineînteles). Păi tu, băi dobitocule, ce vei face când ea, cea care merită o şansă, va încerca să se apropie de tine şi tu o vei „alinta” cu cuvintele de mai sus? Sigur o vei cuceri din prima...
De ce este aşa de greu să renunţăm la globalizarea sexului opus în urma eşecurilor personale? De ce nu vrem să fim optimişti, să gândim că un şut în fund e un pas înainte? Haideţi să privim la cei norocoşi... să ne bucurăm pentru ei şi să învăţăm de la ei.
Da, fiecare dintre noi crede că merită ce este mai bun pe lumea asta, că norocul l-a ocolit şi de data asta... dar de ce să îngropăm optimismul? Ce altceva ţi-ar mai rămâne? Speranţa? Eu cred că cele două merg mână în mână, nu se poate una fără alta.
Să nu mai globalizăm, să nu mai etichetăm, chiar de-ar fi să se facă o mare gaură în pământ. Hai să zâmbim în schimb, pentru că, vorba aia, nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău. Şi să dăm o şansă celui ce s-a îndrăgostit, nu? Ce ziceţi?

2 comentarii:

  1. Pai cum vrei Adi sa nu se mai recurga la globalizare cand la tv vad numai divorturi in care persoanele din "cuplul" respectiv isi arunca cuvinte "frumoase"? Eu cred ca toti oamenii ar trebui sa nu se mai uite la Tv pe posturi d-astea comerciale. Sa se uite la Animal Planet, National Geografic, etc. Au multe de invatat de acolo. Va spun sigur. E mai usor sa arunci cu noroi in persoana care sa zicem ca te-a facut sa suferi cand de fapt trebuia sa deschida ochii mai bine ca sa vada adevarul. De ce vezi gunoiul din ochiul altuia si nu vezi barna din ochiul tau?

    RăspundețiȘtergere
  2. :) oh, da, asta da discutie!:)adica subiect de discutie! stii ca ... e expresia aia "cine a fost primul:curva sau porcul?":)) si barbatul zice: CURVA, CA D-ASTA TE-AM INSELAT, CA TI-AI RIDICAT FUSTA IN FATA ALTUIA SI AM DEVENIT PORC@" iar femeia raspunde : "MEREU AM VISAT SA DEVIN CURVA, DAR DE FIECARE DATA M-A IMPIEDICAT CATE UN PORC DE BARBAT CARE M-A FACUT SA MA INDRAGOSTESC DE EL SI SA UIT DE DORINTA MEA"=))
    SO ... unii pe altii ne "macelarim" ca sa avem ce "manca" la masa de craciun - craciunul ala din noi. dar care nu naste Isusi, ci naste FRICI de a o lua de la 0 cu altcienva!

    RăspundețiȘtergere