13 septembrie 2011

OCHII – OGLINDA SUFLETULUI!

Întotdeauna, după ce a fost deschisă o rană în inimă, pentru a putea s-o luăm din loc cu altcineva, căutăm să ne asigurăm că persoana cu care pornim la noul drum este cea potrivită… cu suflet curat, să nu cunoască ce înseamnă minciuna, invidia, ipocrizia, gelozia şi tot amalgamul de sentimente de care fugim cu toţii. Şi ne dorim cu aşa mare ardoare, încât am crede că suntem în stare să facem orice pentru acel strop de fericire pe care credem că-l merităm cu prisosinţă... Dar frica e mai puternică... frica de a mai fi, odată-n plus, răniţi ne paralizează orice emoţie, ne umple sufletul şi nu ne lasă să facem nici cel mai mic pas pentru a descoperi cine-i persoana... am vrea ca totul să fie simplu şi dintr-o privire să-i cunoaştem şi cele mai ascunse secrete.
Întrebat fiind de unde ştiu că este o persoană bună, i-am răspuns instant: "Am văzut în ochii tăi!" Cum aşa? Nu ştiu... eu aşa am văzut în acei ochi... şi dacă trec în revistă persoanele în ochii cărora m-am uitat cu adevărat, aş spune că de puţine ori m-am înşelat!
Ochii... aici este secretul! De vei şti cum să-i priveşti şi de vei învăţa cum să citeşti privirea ce vine spre tine, vei reuşi să dobândeşti o victorie în faţa fricii! Da, cred cu tărie că bunătatea unui suflet se observă în ochii purtătorului... cum, de altfel şi răutatea se vede! O persoană cu suflet mare, oricât de mult ar dori să pară altfel decât este, nu poate face asta pentru că au grijă ochii să o demaşte!
De aceea se spune că ochii sunt oglinda sufletului, pentru că ei cuprind în universul lor tainic răspunsuri ce cuvintele nu au puterea să le rostească!
Da, există riscul de a întâlni persoane cărora să le „citeşti” greşit ochii... înseamnă că ori nu te-ai uitat cu atenţie în ochii lor, ori nu au vrut să accepţi ceea ce-ţi arată, ori ai dat peste un actor formidabil!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu